Koenraad Schulten

Hallo allemaal! Mijn naam is Koenraad Schulten en ik race in de E30 cup sinds 2015. Geboren en getogen in Delft. In 2013 samen met mijn broer Jasper het ‘’Schulten Racing’’ team opgezet. Eerst voor de grap maar dit is al snel serieuzere vormen aan het aannemen met o.a. een web shop die onderdelen verkoopt voor race E30’s.

Racen is er een beetje stiekem in geslopen als hobby/sport. Wilde mijn motorrijbewijs gaan halen, ouders hadden dit liever niet, racecursus gedaan, gewonnen, geld bij elkaar gesprokkeld en gestart met het verslavende racen. Hiernaast hockey ik op niveau zo’n 4x per week al heel mijn leven waardoor ik vaak de eerste en laatste race van het jaar moet laten schieten, golf surf ik graag, ski ik in de winter en heb ik mijn HBO studie Automotive Engineering afgerond in 2015.

Foto door Photoberwald ©


Nadat ik mijn race cursus bij RSZ had gedaan op het circuit van Zolder (nu werkzaam bij RSZ) ben ik langzaam begonnen met racen in de Toerklassen met een BMW E30. Waarom dan de toer? Omdat in die auto een 3,5 liter motor had van een 5-serie, M3 remmen, vele aanpassingen en dus verre van conform de E30 Cup regels. Deze auto heb ik ingeruild bij E30Parts voor mijn huidige topper! Racen zie ik echt als een sport, wil ook heel graag winnen en het beste uit mijzelf halen. Op de baan zal ik er alles voor geven om te winnen maar naast de baan verzamel ik mij graag met gezellige mensen en ben ik erg relaxed. Dus kom gezellig eens op de koffie of stel je vraag waarom dat geel/wit/paarse gevaarte voor je rijdt.