Over de organisatie

De DNRT maakt racen op amateurniveau mogelijk. Met de deelnemers van o.a. de BMW e30 cup wil de DNRT dat de rijders en teams het heel erg naar hun zin hebben en daarbij de kosten zo laag mogelijk zullen blijven.

De stichting DNRT is oorspronkelijk een raceteam die op nationaal- en internationaal niveau haar sporen heeft verdiend. Zo’n 19 jaar geleden werd er begonnen met het organiseren van diverse races welke voornamelijk waren bedoeld om met een nieuw systeem de autosport betaalbaar te maken. Ondertussen zijn er 17 diverse klassen, 800+ actieve licentiehouders en worden er ongeveer 25 evenementen per jaar georganiseerd.

Alle races van de DNRT sluiten aan op de Wintercursus van de Rensportschool Zandvoort waar iedere (beginnend) coureur een enorme wagenbeheersing en inzicht in de sport zal worden geleerd met als einddoel: de racelicentie behalen. Na het volgen van de cursus kunnen de coureurs die meer willen meedoen met de DNRT. De races zijn zeer toegankelijk, redelijk onbelangrijk en er is geen betalend publiek aanwezig. Daarbij worden de wedstrijden op 1 dag verreden welke bestaan uit een vrije training, kwalificatie en 2 wedstrijden van 10-12 ronden.

De rijcultuur binnen de diverse klassen van de DNRT zijn altijd vriendelijk. Schades komen weinig voor en het plezier onder de rijders is erg groot. Meestal worden de races gereden op Circuit Park Zandvoort, maar ook wedstrijd dagen op het TT Circuit Assen en Circuit Zolder (B) behoren tot de kalender van deze competitie.