Soms kan een persoon weleens uit onverwachte hoek komen. Toen ik contact had gehad met Radio Veronica over de vierde racedag van het seizoen in Assen waren ze heel nieuwsgierig geworden. Na een aantal weken bellen en mailen met de redactie van de ochtendshow, de organisatie en het circuit kreeg ik uiteindelijk groen licht. En konden wij alles gaan afspreken en voorbereiden om er een show die niet snel vergeten zal worden van te maken. Tenminste, ik niet in ieder geval!

De dag voor de race waren we van CC-Racing al aanwezig op het circuit om alles klaar te maken voor de race. En dat scheelde een hoop tijd en drukte. Frederique Dittrich, sidekick van Veronica-DJ Giel Beelen, had mij gebeld dat zij ’s ochtends langskwam en de uitdaging aan wilde gaan om vroeg uit bed te komen en op tijd in Assen te zijn.

De eerste zending richting de studio in Hilversum moest rond 06.30 uur zijn voor de verkeersinformatie en dat moest toch wel lukken. Vijf minuten voor half zeven ging dan ook mijn telefoon met de vraag: Waar ben je? Frederique had het dus gered om op tijd naar het circuit te komen. Maar niet vanaf de studio, rechtstreeks van huis. De missie was dus geslaagd en met een kop koffie en de slaap nog in mijn ogen ging de eerste live-uitzending door de ether.

De eerste kalender van de dag werd natuurlijk aan mij verkocht, want ja! Die Veronicalender wil toch iedereen? Ik wel tenminste! De kalender gaat echt je leven lang mee. Het is namelijk een verjaardagskalender zonder jaartal en verkleurt niet want het zijn allemaal zwart-wit foto’s. Na de zending ging de dag weer verder bij de inschrijving op het circuit. Ik had het bij Ria aangemeld en we moesten nog even kijken wat handig was. Voor de inschrijftafel of daarna? Dan er maar voor want daar staat weleens een wachtrij. En dit bleek een goede keus te zijn want als men geen kalender kocht, dan had Ria wel een oplossing voor deze gasten. Goed bezig!

Na de inschrijving moest ik weer naar mijn raceauto want ja, ook ik mocht weer even proberen om mijn beste beentje op de juiste stand van het gaspedaal te zetten. Ondertussen was Frederique weer live aan het uitzenden en mocht Myron ook zijn idee over de BMW E30 Cup met Frederique delen en live op de radio vertellen dat hij een Veronicalender voor zijn broer had gekocht. En dit alles live met een paar gas gevende BMW E30 bolides gaf het een mooi resultaat en in de studio werden de gasten spontaan jaloers op Frederique. Die lekker in het zonnetje kon genieten. Om nog maar te zwijgen over het uitzicht op de Drentse heide en de racende bolides deze dag. Wie wil dit nu niet?

Na de vrije training hebben we nog even rondgelopen om te kijken of er nog meer kalenders verkocht konden worden. Hier en daar werd er leuk naar het goede doel gestort door de aankoop van een Veronicalender. Twee marshals in de sleepwagen van het circuit werden ook even begroet door Frederique en als zij ook in de kalender stond had ze meer kans. Tja, kijk maar even op de plaat van oktober en de kalender hing al snel aan de binnenspiegel voor het gezichtsbeeld.

"Als de auto nu maar door de APK keuring komt? Maakt niet uit! Het is voor het goede doel. Free a Girl is er blij mee!"

Na de kwalificatie is de doos met alle kalenders al mooi richting de bodem en ging Frederique weer weg omdat ze nog een heleboel te doen had. Het was een mooie dag en er was nog wel wat werk te doen. We besluiten nog een aantal fotoshoots te doen op diverse plekken voor de mediapagina. Ook hadden wij nog een kleine verassing voor Frederique: de kalender van CC-Racing. Er zat alleen wel een nadeel aan, want het is een jaarkalender en we zijn al voorbij de helft van dit jaar. Geen probleem want het ging om het idee! Nadat de auto was vrijgegeven door de TC konden we daar nog een aantal mooie foto’s van maken.

Kortom een mooie dag met een mooi gebaar die een mooi resultaat bracht. We hebben met zijn allen een mooi aantal van 42 kalenders afgenomen en ik moest iedereen heel hartelijk bedanken voor de enorme gastvrijheid en een mooie ervaring die het team nog niet had meegemaakt. Dus namens het Radio Veronica team van ‘de ochtendshow met Giel’, Frederique en Arjan en natuurlijk ikzelf zei de onvoorspelbare Kees Sjeest: Bedankt DNRT racevrienden.